Am vazut de-a lungul timpului multi clienti nedumeriti in relatia cu un consilier vestimentar sau cu un croitor si de aceea am zis ca e necesar sa deslusesc mai multe aspecte despre ce trebuie sa-i ceri unui specialist al atelierului de creatie (designer, stilist, croitor) si ce asteptari sa ai de la el.
Iata cativa pasi foarte clar definiti despre vizita la un specialist pentru un costum perfect la comanda:

1. Pentru prima ta vizita imbraca costumul care iti sta cel mai bine, deoarece specialistul va trebui sa primeasca vizual detaliile stilului tau personal.
2. Fii sincer cu stilistul, comunica cu el, deoarece el poate sa-ti ascunda detaliile fizice nedorite.
3. Eprima-ti dorinta echipei de specialisti cu previre la detaliile viitorului tau costum, specificind ocazia de purtare. Ei vor sti sa-ti sugereze tipul de tesatura potrivita si care este croiul adecvat morfologiei corpului tau.
4. Respecta probele impuse de specialisti, deoarece doar asa va iesi un costum ce urmareste liniile corpului tau. In cazul unui costum made-to-measure, poate fi o singura proba initiala si una la final. In cazul unui costum bespoke pe linga cele 3 probe obligatorii, pot aparea una sau chiar doua probe intermediare.
5. In timpul probelor colaboreaza cu specialistii atelierului de creatie Claudiu Ungureanu, spune tot ceea ce te deranjeaza la costum sau ceea ce iti place la el. Costumul tau va fi croit in detaliu conform cerintelor tale.
6. Nu te astepta ca un costum executat manual sa fie gata in 2 zile. Costumul lucrat pe comanda cere atentie si multe ore de lucru.
7. La final specialistii iti vor oferi si detalii de intretinere pentru costum, deoarece ele depind si de tipul de tesatura si de furniturile folosite. Un costum marca Claudiu Ungureanu realizat pe comanda va arata bine si dupa 10 ani, daca il vei intretine corect.

Pieptul

Pieptul

– masoara in jurul pieptului in portiunea cea mai lata(in general, imediat sub axile); – tine metrul destul de strans pentru a nu aluneca, dar nu atat de strans incat sa iti restrictioneze respiratia. Trebuie sa se simta confortabil; – asigura-te ca metrul este pe orizontala si ca bratele sunt pe langa corp. Apoi respira normal si ia masuratorile; – nu respira in timpul masuratorii; – verifica de doua ori masuratorile;

Latime spate

Latime spate

– masoara de la sfarsitul umarului drept pana la sfarsitul umarului stang; – sfarsitul umarului este acolo unde partea orizontala a umarului intersecteaza partea verticala a bratului; – verifica masuratorile.

Mana Dreapta

Mana Dreapta

– masoara de la sfarsitul umarului drept pana la baza degetului aratator; – verifica masuratorile.

Incheietura

Incheietura

– masoara partea ce mai lata a incheieturii; – este nevoie sa masori doar o parte.

Talie/Stomac

Talie/Stomac

– masoara partea cea mai lata a taliei/stomacului sau chiar la baza de jos a coastelor.

Sold

Sold

– circumferinta soldurilor se va determina pe linia din dreptul soldurilor si se vor cuprinde partile mai proeminente

Lungime Sacou

Lungime Sacou

– masoara drep in jos de la baza gatului (partea bdreapta sau stanga) pana la la baza degetului mare al mainii.