atelier-creatie-by-claudiu-ungureanu-4-350x280
Indiferent de produsul ce urmeaza a se executa, masurarea dimensiunilor corpului cu centimetrul, se face peste camasa, deoarece la ceea ce se va imbraca pe deasupra  se va adauga un plus de lejeritate mai mare.

In timpul efectuarii masuratorilor se recomanda ca orientarea corpului sa fie cu fata spre oglinda, in scopul de a se putea observa de catre cel care efectueaza masuratorile, daca asezarea centimetrului pe partile mai proeminente ale corpului este corespunzatoare, cat si pentru a se stabili mai precis forma corpului.La corpul privit din spate se poate observa daca umerii sunt egali, daca sunt la acelasi nivel, daca sunt drepti sau coborati, de asemenea se poate observa forma abdomenului, a soldurilor cat si forma picioarelor.

Baza masurii de lungime este inaltimea corpului care se masoara din crestetul capului pana la tocul incaltamintei.Pentru a se determina mai usor aceasta masura se recomanda a se aplica pe marginea oglinzii o panglica centimetrica, incepand cu gradatia zero, de la baza pardoselii.dupa determinarea masuratorii de lungime se va trece la masurile de grosime.

Circumferinta bustului se determina asezand centimetrul in jurul corpului pe directie orizontala; se va avea in vedere sa cuprinda partea cea mai proeminenta  a bustului.Aceasta masura se va efectua in intregime, dar se inscrie numai jumatate din valoarea ei.Circumferinta abdomenului se va determina in acelasi fel ca si la circumferinta bustului numai ca se va avea in vedere sa fie cuprinsa partea cea mai proeminenta a abdomenului.

atelier-creatie-by-claudiu-ungureanu-3-350x280
atelier-creatie-by-claudiu-ungureanu-2-350x280
Circumferinta taliei se va masura pe direcia unde este fixata betelia (fasie ingusta cusuta in partea de sus a pantalonilor) se va masura pe directia unde este fixata betelia pantalonului.Circumferinta soldurilor se va determina pe linia din dreptul soldurilor si se vor cuprinde tot partile mai proeminente.Centimetrul va fi asezat pe linie orizontala.

Latimea spatelui reprezinta distanta masurata intre cele doua puncte de marcare a spatelui (bratele se intalnesc cu corpul). Aceasta masura se ia in intregime si se noteaza jumatate din valoarea ei.

Latimea pieptului se determina prin masurarea liniei care uneste cele doua puncte de marcare a liniei fetei trunchiului, pe directia cea mai proeminenta a acestuia. 

Adancimea rascroiturii mainecii la spate reprezinta distanta masurata pe mijlocul spatelui de la a asaptea vertebra cervicala si talie si coloana vertebrala.In continuare pe aceasta linie se poate stabili si lungimea produsului respectiv.

Inaltimea umerilor reprezinta distanata masurata de-a lungul coloanei vertebrale; intre punctul acromion (Apofiză a omoplatului în formă de spatulă, care se articulează cu clavicula.)si marginea superioara a unei panglici trecuta pe sub axile (sub brat).

Lungimea pieptului pana la bust reprezinta distanta masurata de la partea cea mai proeminenta a bustului (punctul mamelonar), dintr-o parte a pieptului, pana in acelasi punct din partea cealalta a pieptului.

atelier-creatie-by-claudiu-ungureanu-1-350x280
atelier-creatie-by-claudiu-ungureanu-6-350x280
Centimetru de masurat trece peste a saptea vertebra cervicala si pe la baza gatului in spate, lateral si in fata. Lungimea masurata se imparte in doua.Circumferinta la baza gatului reprezinta perimetrul gatului masurat pe sub marul lui Adam, in fata si peste vertebra a saptea cervicala la spate, centimetrul cu care se masoara fiind inchis in fata in gropita sternala.

Lungimea umarului reprezinta distanta intre baza gatului si punctul acromion (incheietura umarului).

Lungimea exterioara a bratului reprezinta distanta intre incheietura bratului si incheietura mainii. Bratul este lasat liber de-a lungul corpului.

Masurile necesare executarii tiparelor de pantaloni se va stabili prin a se masura corpul pe partea laterala, din directia beteliei de la pantalon, adica de la talie in jos pana la baza incaltamintei in partea din fata.

Lungimea pantalonului pe partea interioara sau lungimea pasului se determina prin a se masura din punctul de unire al picioarelor pana la baza incaltamintei in partea din fata.

Lungimea laterala reprezinta  distanta intre linia de talie (sau linia de betelie a pantalonului) si baza incaltaintei, masurata pe partea laterala a corpului si vertical in partea cea mai plina a coapsei.

atelier-creatie-by-claudiu-ungureanu-5-350x280
atelier-creatie-by-claudiu-ungureanu-7-350x280
Lungimea interioara (inaltimea intre picioare) reprezinta distanta dintre punctul de unire al picioarelor si baza incaltamintei. Picioarele vor fi usor departate, greutatea corpului repartizandu-se egal pe cele doua gambe.

Largimea pantalonului, jos la terminatie este o masura a carei valoare se stabileste in functie de moda sau dupa cerintele clientului.

Grosimea genunchiului reprezinta perimetrul maxim al genunchiului, masurat la nivelul punctului cel mai proeminent al rotulei, gamba pe care se executa masurarea formand un unghi drept.Grosimea pulpei reprezinta perimetrul maxim al gambei masurat la nivelul proeminentei maxime a pulpei. Grosimea gleznei reprezinta perimetrul masurat deasupra maleolelor interne si externe. 

Stofe de lux disponibile