Bespoke

Costumul Bespoke se croiește pentru dumneavoastră. Necesită prezența unui croitor, cu o experiență bogată, care vă va lua măsurile și vă va consilia pentru a stabili țesătura, designul și toate celelalte detalii care vor crea un costum unic și care va întruni toate calitățile cerute. De asemenea, nu depinde de anumite tipare, ci se crează întocmai după specificațiile d-voastră. Fie că vă doriți un costum foarte cambrat, cu un sacou mai scurt sau un look clasic, o vestă cu design ‘old school’ sau un sacou sport modern, un smoking cu revere late inspirat de vedeta preferată sau o redingotă văzută într-un film vechi, toate acestea ar trebui sa fie posibile.

Un costum Bespoke înseamnă un costum lucrat în mod tradițional cu minim 3-4 probe, cu luarea măsurilor și o execuție în pași. Croit manual, cusut manual și eventual chiar și butonierele făcute de mână. Durata medie de execuție este intre 6 și 8 săptămâni sau mai mult și substanțial mai lungă decât la un costum Made-to-Measure (MTM). Un astfel de costum depinde întru-totul de mâna croitorului și de stilul său de lucru. În teorie ar trebui să iasă mai bine decât varianta MTM, dar în realitate riscul este mult mai mare de a nu ieși așa cum trebuie. Un croitor slab poate livra un costum prost mult mai des decât o companie care lucrează MTM, indiferent de numărul de probe făcute. Și asta se întâmplă mult mai des decât vă așteptați.

Un costum Bespoke fiind lucrat de mână și finisat de mână va avea anumite iregularitati, care în ochii unui neavizat pot părea defecte, dar de fapt, reprezintă semnul lucrului de mână.

Costul unui costum Bespoke este substanțial mai mare față de varianta MTM similară.